Crearea unui mediu hibrid in Cloud prin intermediul retelelor private

Reteaua privata ofera o conexiune privata intre serverele dedicate si mediile Cloud fara a fi conectat la retele externe sau chiar la Internet. Acest tip de conexiune este relativ usor de implementat, sigura si rentabila.

Cum functioneaza reteaua privata?

Private Networking ofera o conexiune de retea privata printr-o retea izolata privata. Acest trafic de date este un trafic nesimtit si se ruleaza printr-un port de interfata de retea dedicat pe serverele dvs. si pe o singura retea virtuala LAN.

Evolutia retelei private

Companiile furnizeaza retele private din serverele dedicate de cativa ani. Mai recent, odata cu aparitia din ce in ce mai folosita a straturilor de cloud computing si a straturilor virtuale, companiile au solicitat retele private intre serverele dedicate si mediile Cloud. Acest lucru a inspirat furnizorii de infrastructura sa inceapa sa ofere si aceasta conexiune privata.

La gazda.ro, de exemplu, furnizam clientilor nostri retele private pentru serverele dedicate de cativa ani incoace.

In acest an, am introdus Networking privat intre Cloud Privat si Servere Dedicate. Aceasta caracteristica permite clientilor sa-si conecteze Cloudul privat (de exemplu, Apache Cloudstack Private Cloud) la serverele dedicate standard din reteaua privata instantaneu. Acest tip de configurare hibrida ofera o retea privata separata de reteaua publica – care mentine toate datele in siguranta si sigure.

Arhitectura cloud hibrida cu retea privata

Functia noastra de retea privata permite clientilor sa creeze o configuratie hibrida prin combinarea Cloud si serverele dedicate. Cum ar putea arata acest mediu cloud hibrid? Vezi diagrama noastra de mai jos.

Cazuri de utilizare potentiala

Unele dintre cazurile in care serverele dedicate si Cloud-ul privat colaboreaza indeaproape includ:

Adaugarea de scalabilitate – extindeti un mediu dintr-un Server Dedicat cu instante temporare pe Cloudul dvs. privat

Imbunatatirea capacitatilor de procesare – mutati sarcini de munca grele ale resurselor (cum ar fi un server de baze de date solicitant) dintr-o instanta de Cloud privat intr-un server dedicat cu mai multe resurse.

Reducerea costurilor de stocare – extindeti-va Cloudul privat cu un server de stocare dedicat pentru a permite stocarea arhivei intr-un mediu cu capacitate mai mare si accesibil la pret.

Retele Servere dedicate

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *