Cele mai bune 52 instrumente DevOps pe care expertii IT le folosesc pentru viteza si agilitate

Un aspect esential al livrarii si dezvoltarii de software este colaborarea si comunicarea care are loc intre profesionistii operatiunilor si echipele de management de proiect.

Experti IT, programatori, dezvoltatori de aplicatii web si experti DevOps au lucrat impreuna pentru a crea numeroase instrumente care sa faca acest lucru posibil. Descoperiti cu exactitate care sunt instrumentele DevOps, de ce trebuie sa urmariti indicatorii IP si valorile si cum sa il alegeti pe cel potrivit.

Explorati lista noastra si decideti pe care il puteti utiliza pentru a va ajuta cu sarcinile dvs. de zi cu zi.

Ce este DevOps?

Pe scurt, termenul „DevOps” este o combinatie intre termenii de dezvoltare si operatiuni.

Termenul se refera la instrumentele, oamenii si procesele care lucreaza impreuna in procesele de dezvoltare software. Scopul principal este de a crea o livrare mai rapida si mai eficienta.

DevOps utilizeaza tehnologia si diferite instrumente de automatizare pentru a creste si a imbunatati productivitatea in echipele care lucreaza impreuna. Cand lucrati pentru a va dimensiona proiectul, instrumentele DevOps va vor ajuta sa grabiti procesele.

Cum sa alegeti instrumentul DevOps potrivit

Nu exista nicio metoda secreta pentru alegerea instrumentelor DevOps adecvate. Le veti pune in aplicare pe o varietate de echipe operationale si de dezvoltare, asa ca ar trebui sa ne gandim mai mult la o schimbare in cultura existenta.

Nici un instrument nu functioneaza in toate domeniile de dezvoltare si livrare. Dar mai multe instrumente vor functiona in diferite domenii. Mai intai trebuie sa descoperiti procesele dvs., apoi puteti determina mai usor ce produse de securitate DevOps veti putea utiliza cu succes.

Un mod simplu de a va descompune ciclul de dezvoltare este procedand astfel in etape.

Principalele faze sunt:

 1. Colaborare – decizia asupra instrumentelor cu care toata lumea este de acord si le poate impartasi pe mai multe platforme pentru integrare completa.
 2. Planificare – a fi capabil sa impartaseasca idei, brainstorming, sa comenteze si sa lucreze pentru un scop comun
 3. Construire – include dezvoltarea de software impreuna cu codarea impotriva oricaror duplicate virtuale sau de unica folosinta pentru a accelera productia si a fi mai performant.
 4. Integrare continua – obtinerea unui feedback constant si imediat prin procesul de comasare a codului. Se intampla de multe ori pe zi folosind instrumente de testare automata.
 5. Implementare – implementarea aplicatiilor previzibile, fiabile si frecvente pentru a mentine buna functionare a productiei si riscuri reduse prin automatizare.
 6. Functionare – monitorizarea performantei aplicatiei si a serverului care inregistreaza si urmareste datele in permanenta pentru a va asigura ca functioneaza corect.
 7. Feedback continuu – comentarii ale utilizatorilor, bilete de asistenta, tweet-uri, date NPS, sondaje, rapoarte de eroare si alte feedback-uri colectate pentru a determina daca ceea ce este construit functioneaza.

Cel mai bun software, aplicatii si instrumente DevOps in 2019

Dezvoltare

 1. Docker

Docker a fost un precursor in containerizare. Multi sunt considerati importanti pentru DevOps ca Word pentru scriere sau Photoshop pentru editare de imagini.

Docker ofera operatiuni agile si securitate integrata a containerelor pentru aplicatii native si cloud.

Docker automatizeaza implementarea aplicatiilor si faciliteaza dezvoltarea distribuita. Gestionarea dependentei nu reprezinta o problema semnificativa pentru Docker, deoarece poate avea dependente de pachet.

 • Lant de aprovizionare sigur si automatizat pentru a reduce timpul spre valoare.
 • Google Cloud si AWS ofera suport integrat pentru Docker.
 • Sunt acceptate aplicatiile noi si existente.
 • Platforma de containere cheie pentru intreprindere.
 • Containerele Docker sunt independente de platforma cu mediile de masini virtuale.
 1. Kubernetes

Kubernetes se bazeaza pe ceea ce a inceput Docker in campul de containerizare.

Kubernetes a fost dezvoltat de o echipa de ingineri Google care doresc sa aplice conceptele lui Docker la proiecte scalabile. Rezultatul a fost un instrument care poate grupa containerele prin clasificare logica.

Kubernetes poate sa nu fie necesar pentru echipe mici, dar s-a dovedit vital pentru proiecte mari.

Pentru echipele mari, o aplicatie precum Kubernetes este esentiala pentru gestionarea a ceea ce altfel ar putea fi greoi.

 • Kubernetes se poate implementa pe mai multe calculatoare prin distributie automata.
 • Kubernetes este util in primul rand pentru eficientizarea proiectelor complexe in echipele mari.
 • Kubernetes este primul instrument de orchestrare a containerului dezvoltat pentru public.
 1. Puppet Enterprise

Puppet Enterprise este un instrument de gestionare a configuratiei favorizat in randul echipelor mari. Puppet Enterprise automatizeaza procesul de gestionare a infrastructurii pentru a ajunge rapid si sigur la ship date.

Puppet Enterprise este util pentru echipe mici si vital pentru proiecte mari. Permite administrarea mai multor echipe de codare active si multe alte resurse.

 • Se integreaza bine cu majoritatea instrumentelor DevOps majore.
 • Puppet are peste cinci mii de module.
 • Ofera rapoarte in timp real, gestioneaza nodurile si controlul de acces in functie de rol.
 1. Ansible

Ansible este o versiune mai usoara ca Puppet.

Ideal pentru echipe mai mici care au nevoie de instrument rapid si user friendly pentru managementul configuratiilor. Dezvoltatorii care lucreaza cu zeci sau sute de membri ai echipei ar trebui sa foloseasca Puppet. Dezvoltatorii care au nevoie de un instrument de management rapid, usor si sigur ar trebui sa ia in considerare Ansible.

 • Se executa curat si usor, fara demoni sau agenti in fundal.
 • Dispune de mai multe module.
 • Se integreaza perfect cu Jenkins.
 1. Gradle

Gradle a aparut pe piata in 2009 ca alternativa la Apache Ant si Maven. Un instrument de construire care permite utilizatorilor sa codeze in C ++, Python, Java printre alte limbaje.

Suportat de Netbeans, IntelliJ IDEA si Eclipse, si folosit de Google ca instrument oficial de construire a Android Studio. Gradle are o curba de invatare datorita DSL-ului sau bazat pe Groovy. Gradle merita investitia in timp suplimentar datorita timpului pe care il va salva pe termen lung.

 • Gradle este estimat a fi de 100 de ori mai rapid decat Maven. Cresterea vitezei se datoreaza lui Gradle daemon si memoriei cache.
 • Echipa a lansat un DSL bazat pe Kotlin pentru utilizatorii care ar prefera sa sara peste procesul de invatare pentru Groovy.
 • GWorkspace ar trebui sa fie familiar utilizatorilor Maven.
 1. CodePen

CodePen este creat atat pentru dezvoltatori cat si pentru designeri. Este o platforma de dezvoltare sociala menita sa prezinte site-urile web. Dezvoltatorii pot construi proiecte web online si apoi le pot partaja instantaneu.

Influenta CodePen se extinde spre construirea cazurilor de testare si alimentarea inovatiei. Rezultatele codarii sunt vizibile in timp real. CodePen este un loc pentru idei noi, pentru imbunatatirea abilitatilor, socializare si expunere a talentelor pentru un angajator.

 • Codul poate fi scris intr-un browser.
 • Un editor de variabile este potrivit pentru diferite niveluri de cod.
 • Se concentreaza pe preprocesarea sintaxelor care se asociaza direct cu HTML, CSS si JavaScript.
 • Utilizatorii au acces la un blog, precum si la o colectie de proiecte.
 1. TypeScript

TypeScript este o solutie populara dezvoltata pe GitHub. Functioneaza cu orice gazda JavaScript care accepta ECMAScript 3 si medii mai noi. TypeScript este cel mai potrivit pentru aplicatii mari, cu componente si productivitate robuste.

Dezvoltatorii folosesc TypeScript pentru a utiliza coduri complexe, interfete si biblioteci. Creste eficienta atunci cand coordoneaza bibliotecile JS si fluxurile de lucru. Refactorizarea codului, definirea interfetelor, verificarea statica si informatii despre comportamentul bibliotecilor functioneaza perfect cu TypeScript.

 • TypeScript este o solutie open source.
 • Este util mai ales pentru proiecte unghiulare.
 • Instalabil prin intermediul unui pachet Node.js.
 • Functioneaza cu Visual Studio, Sublime Text, Atom, Eclipse si multe altele.
 • Caracteristicile includ tastarea statica optica, proprietatile de suprascriere, comportamentul de raspandire a modelelor si optiunile de verificare stricta.
 1. Vue.js

Vue.js este o solutie front-end pentru construirea de interfete web. Este o biblioteca JavaScript care exista ca un framework elaborat. Vue isi datoreaza o parte din succes datorita proiectarii si abordarii sale de ultima ora.

Vue este usor de invatat. Solutiile sale scalate se adreseaza la o varietate de dezvoltatori. UI si aplicatii cu o singura pagina pot fi create folosind Vue.

 • Vue este un framework JavaScript progresiv, existent ca proiect open source licentiat MIT.
 • Mai multe instrumente sunt coordonate cu nucleul JavaScript.
 • Vue este acceptat pe scara larga de comunitatea de dezvoltatori si continua sa creasca.
 • Proiectat de la zero la scara inalta ca o biblioteca de ansamblu pentru a ajuta la eficientizarea aplicatiilor complexe cu o singura pagina.
 1. Angular

Angular a fost una dintre solutiile de top ani la randul. Succesul sau se datoreaza faptului ca este un produs Google, dar a acumulat o serie de urmariri in randul comunitatii de dezvoltatori Github. Ultima sa versiune este considerata o imbunatatire semnificativa a tehnologiei.

Angular poate construi aplicatii web atat pentru platforme mobile cat si pentru desktop. Framework-ul structurat reduce dramatic redundanta asociata cu scrierea codului.

 • Angular este open-source.
 • Creat din contributia unei echipe la Google, corporatii si persoane fizice.
 • Utilizeaza HTML ca limbaj de sablon.
 • Extensiile HTML ale lui Angular faciliteaza distribuirea larga a aplicatiilor web.
 1. Ionic 3

Ionic este un kit de dezvoltare software (SDK). Are aplicatii pentru dezvoltarea de aplicatii front-end si mobile. Cu toate acestea, este cel mai cunoscut pentru dezvoltarea aplicatiilor mobile hibride.

Pe langa mobil, SDK-ul dinamic poate construi aplicatii desktop si optimizate pentru web. Obtine acest lucru cu o baza de cod unica partajata pentru toate platformele.

Ionic transforma HTML, CSS si JavaScript in cod nativ. Caracteristicile native ale UI sunt apreciate, in special in randul comunitatii de dezvoltare mobila.

 • Ionic este construit pe Angular.
 • comunitate consacrata pe Slack si StackOverflow ofera sprijin substantial.
 • Ionic este complet open-source.
 • Exista o disponibilitate ridicata a pluginurilor si a notificarilor push integrate.
 1. Django

Django este un framework web Python puternic conceput pentru dezvoltatori cu experienta. Dar, poate fi, de asemenea, invatat rapid. Django subliniaza practicitatea, securitatea si eficienta pentru a usura dezvoltarea site-urilor web bazate pe baze de date.

Django sprijina proiectele in spatele dezvoltarii. Dezvoltatorii pot lucra liberal deoarece Django ii ajuta sa evite greselile comune. Aplicatiile pot fi scrise mai eficient folosind in mod corect framework-ul flexibil.

Django este un atu pentru site-urile cu crestere rapida. Faciliteaza aplicatii dinamice si scalabilitate rapida.

 • Django este o sursa puternica, rapida si deschisa.
 • Aplicatiile trec rapid de la concept la finalizare.
 • Securitatea este fundamentala pentru framework.
 • Este scris complet in Python.
 • Limbajele asociate includ HTML, CSS, Bootstrap, JavaScript, jQuery si Python 3.

Instrumente pentru dispozitive de integrare continua

 1. Bamboo

O solutie de server CI / CD dezvoltata de Atlassian. Bamboo functioneaza de la faza de cod pana la implementare, livrare si integrare continua.

Compatibil cu software-ul Jira, Fisheye, Crucible si alte sute de instrumente. Bamboo este disponibil intr-o varietate de limbi. Dispune de o multitudine de functii, inclusiv pentru implementare, cat si pentru cautare.

Cu agenti dedicati, puteti executa remedieri si construiri instantaneu pentru a mentine productia in miscare. Exista o vizualizare clara a tuturor problemelor legate de software-ul JIRA, astfel incat fiecare echipa sa poata descifra ceea ce trebuie sa faca inainte de a se desfasura si de-a lungul productiei, inainte ca orice sa fie transmis.

Pentru multi utilizatori, pretul pentru Bamboo poate fi destul de ridicat in comparatie cu Jenkins. Pentru proiecte si echipe cu buget, Bamboo poate fi de preferat din cateva motive. Functionalitatile pre-construite inseamna ca conducta de automatizare a Bamboo necesita mai putin timp pentru configurare decat Jenkins.

 • Interfata de utilizare a Bamboo este intuitiva si usor de utilizat.
 • Dispune de instrumente, sfaturi si completare automata.
 • Bamboo ofera o integrare usoara cu versiunile de ramificare prin Git si Mercurial.
 • Pentru liderii de echipa cu cheltuieli in minte, acesta poate economisi multe ore de dezvoltare.
 1. TeamCity

TeamCity permite pana la 100 de configuratii de lucru diferite.

Trei instante sunt capabile sa functioneze simultan, permitand agenti suplimentari pe masura ce aveti nevoie de ei. Inainte de a decide sa efectuati orice modificari, puteti rula o compilare, verificare si testare automata.

Ori de cate ori doriti sa rulati un raport despre compilare, puteti. Nu trebuie sa asteptati sa termine ceva inainte de a va da seama ca ceva nu merge bine.

Este disponibil un forum care ofera acces la asistenta sau puteti depune o solicitare pentru a remedia o caracteristica sau pentru a repara un bug.

 1. Chrome DevTools

Chrome DevTools este incorporat in browserul Google Chrome. Permite modificari on-the-fly. Problemele pot fi diagnosticate rapid. Obiectivul Chrome DevTools este de a imbunatati UX si performantele.

Interfata sa usor de utilizat se adreseaza tuturor utilizatorilor, de la incepatori pana la experimentati.

 • Simplifica operatiile si accesul rapid pentru utilizatori.
 • Imbunatateste fluxurile de lucru.
 • Vizualizati si modificati orice pagina.
 • Salt instantaneu la un element pentru a edita.
 • Dezvoltatorii experimentati pot optimiza cu usurinta viteza site-ului si inspecta activitatea retelei.
 • Debugging-ul incorporeaza pauzele de cod cu puncte de intrerupere, spatii de lucru pentru salvarea modificarilor, fragmente dinamice, referinte si suprasolicitari locale.
 1. Sublime Text

Sublime Text este un editor de text pentru codare, marcare si proza. Este o solutie sofisticata multi-platforma cu o interfata de programare Python. Sublime Text accepta nativ limbaje si pluginuri cu licente gratuite.

Ca un instrument la nivel inalt, Sublime Text necesita timp pentru stapanire. Accentul este pus pe performanta peste functionalitate. Interfata de utilizare este prietenoasa, dar vine cu caracteristici remarcabile.

Plugin-urile maresc functionalitatea integrata a API-ului Python. Ecosistemul sau de pachete ofera acces facil la mii de articole construite in comunitate.

 • Sublime Text este liber de evaluat, dar este privat si necesita achizitionarea unei licente.
 • In prezent, perioada de evaluare nu are o limita de timp.
 • Creat de un set de instrumente UI personalizabil.
 1. Sumo Logic

Sumo Logic este principalul obiect al datelor de jurnal. Este un instrument creat pentru a va ajuta sa aveti o privire de ansamblu pentru datele dvs. de jurnal si sa intelegeti mai mult. Pentru a face acest lucru, apelati la o varietate de functii care analizeaza aceste date in detalii imense.

Sumo Logic va poate oferi organizatiei dvs. un nivel profund de analiza de securitate prin contopirea acestor informatii cu informatii de amenintare integrate.

 • Poate fi scalata la infinit
 • Functioneaza cu aplicatii Azure Hybrid
 • Va ajuta sa va reduceti downtime-ul si sa treceti la un sistem de monitorizare mai proactiv
 1. Postman

Postman este utilizat pentru efectuarea testarii integrarii pe API-uri. Ofera viteza, eficienta si imbunatateste performanta. Postman functioneaza bine atat la testarea manuala cat si la cea de explorare.

Functiile GUI pot fi utilizate ca un client HTTP puternic pentru testarea serviciilor web. Postman este cunoscuta ca singura platforma care poate satisface toate nevoile API. Accepta toate etapele ciclului de viata al API.

Dezvoltatorii pot automatiza testele pentru o varietate de medii. Aceste teste pot fi aplicate la date persistente, simulari sau alte masuri de interactiune cu utilizatorii.

 • Dezvoltatorii se conecteaza mai rapid la un API.
 • Disponibil ca plugin pentru Google Chrome.
 • Instrumentele incorporate sunt capabile sa testeze, sa monitorizeze, sa automatizeze, sa depaneze si multe altele.
 1. Git Extensions

Git Extensions este un GUI autonom pentru Git. Extensia shell ofera meniuri de context pentru fisiere si directoare.

Git Extensions permite utilizarea Git fara linia de comanda. Un CLI nu este necesar pentru a controla Git.

Usurinta si amploarea controalelor sale fac din aceasta o alegere de varf printre dezvoltatori. Se concentreaza pe functionalitatea intuitiva Windows.

 • Accepta sisteme de 32 biti si 64 biti.
 • Compatibil cu Linux si Mac OS prin Mono.
 • Extensiile Shell se integreaza cu Windows Explorer.
 • Extensia Visual Studio este disponibila.

Aplicatii de implementare

 1. Jenkins

Un instrument de automatizare DevOps, Jenkins este un server CI / CD versatil, personalizabil, open source.

Numele inspirat de Butler este potrivit. Jenkins poate, cu instructiuni adecvate, sa efectueze multe operatiuni obositoare si consumatoare de timp pentru utilizatori. Succesul poate fi masurat in fiecare etapa, permitand utilizatorilor sa izoleze anumite puncte-problema.

Configurarea pipeline-urilor poate fi impunatoare pentru utilizatorii pentru prima data, dar nu necesita mult timp pentru a invata interfata. Jenkins este un instrument crucial pentru gestionarea proiectelor dificile si consumatoare de timp.

 • Jenkins ruleaza pe Windows, Linux si Mac OS X.
 • Jenkins poate fi configurat cu o configuratie personalizata sau cu plugin-uri.
 • Jenkins a fost criticat pentru UI-ul sau, prin care unii considera ca nu este usor de utilizat. Multi utilizatori nu au nicio problema cu interfata. Aceasta este o preocupare care pare sa se incadreze in preferintele fiecaruia.
 1. CA Release Automation

Livrarea continua este posibila cu implementarea CA Release Automation care se poate realiza automat la viteze reglementate in intreaga intreprindere.

Ceea ce trebuia sa dureze zile se poate face in doar cateva minute, astfel incat sa nu apara nici-o munca neasteptata care sa incetineasca productivitatea. Puteti fi primul pe piata cu cicluri de lansare mai scurte care se intampla de pana la 20 de ori mai repede decat inainte.

Fiecare aspect complicat al aplicatiilor, mediului si instrumentelor sunt controlate de un singur program. Vizibilitatea dvs. va creste si veti vedea ca fiabilitatea si coerenta dvs. se imbunatatesc si ele. Erorile in productie scad pentru unii pana la 98%. Este atat cloud cat si mainframe gata pentru o integrare rapida si usoara in infrastructurile dvs. existente.

 1. XebiaLabs

Mediile Container, legacy si cloud sunt capabile sa configureze implementari automate cu pipeline-ul de livrare a software-ului XebiaLabs.

Probabilitatea de a avea implementari esuate si erori in timpul procesului se reduce si viteza creste.

Vizibilitatea se imbunatateste in starea mediilor de desfasurare si a aplicatiilor. Instrumentul DevOps poate fi utilizat cu usurinta cu programele si sistemele actuale cu care lucrati deja, astfel incat totul sa fie completat in clouds publici si privati. Securitatea intreprinderii si auditul centralizat fac parte din capacitatile XebiaLabs.

Dezvoltatorii pot reduce timpul petrecut pe partea administrativa, permitand sa se faca mult mai multe operatiuni intr-un interval de timp mai scurt.

 1. UrbanCode Deploy

UrbanCode Deploy permite implementarea automata, precum si rulajele tuturor aplicatiilor.

Puteti actualiza, furniza si dezactiva in diverse medii cloud. Efectuati modificari pe toate nivelurile, serverele si componentele dvs. pentru un proces mai perfect.

Diferentele de securitate si configuratia pot avea loc si in medii diferite. Vizualizati clar cine a schimbat, ce a schimbat si ce este implementat la un moment dat.

Instrumente de monitorizare a operatiilor si dispozitivelor

 1. Nagios

Nagios este un instrument gratuit, fiind una dintre cele mai populare aplicatii DevOps disponibile. Permitand monitorizarea infrastructurii in timp real, Nagios alimenteaza graficele si rapoartele dupa cum aveti nevoie de ele, pe masura ce datele sunt produse.

Raportarea instrumentului ofera detectarea timpurie a intreruperilor, amenintarilor de securitate si erorilor. Plug-in-urile reprezinta o atractie semnificativa pentru utilizatorii Nagios.

Cand apar probleme, sunteti constienti de ele instantaneu. Multe probleme pot fi chiar rezolvate automat, deoarece acestea sunt gasite.

Exista mii de add-ons-uri disponibile gratuit, precum si multe tutoriale si modalitati. O comunitate utila mare sprijina Nagios.

 • Gratuit si open-source.
 • Disponibil in Nagios Core, Nagios XI, Log Server si Nagios Fusion. Core este un instrument de linie de comanda. XI utilizeaza un GUI bazat pe web. Serverul de cautare cauta date de jurnal cu alerte automate. Fusion este pentru monitorizarea simultana a mai multor retele.
 • Nagios necesita mult timp de configurare inainte de a se potrivi cu mediul unei echipe DevOps.
 1. New Relic

Fiecare schimbare care se intampla in interiorul programului dvs. poate fi vazuta clar pe o singura platforma cu New Relic.

Nu numai ca va ofera posibilitatea de a urmari ce se intampla, dar puteti, de asemenea, sa remediati probleme, sa grabiti desfasurarea ciclurilor si sa va ocupati de alte sarcini legate de DevOps. Echipa va avea informatiile de care are nevoie pentru a rula totul intr-un mod care sa functioneze pentru toata lumea.

 1. Pager Duty

Valoarea principala a clientilor, afacerilor si angajatilor este principalul obiectiv al serviciului Pager Duty.

Acestea ofera peste 200 de integrari diferite pe mai multe instrumente, astfel incat sa puteti crea tickete, comercializa si colabora cu ceea ce ati stabilit deja. Unele dintre celelalte functii oferite includ analiza, gestionare la cerere si raspuns modern la incidente.

Veti avea o imagine clara despre ce se intampla, despre intreruperile care apar si veti obtine pattern-uri in ceea ce priveste performantele constructiilor si productiilor dvs. pe toata durata livrarii. Rezolutiile rapide, colaborarea rapida si raspunsurile de afaceri sunt orchestrate si organizate pentru echipa ta.

 1. Splunk

Orice oportunitati care pot fi disponibile pentru compania dvs. impreuna cu riscurile pot fi vizibile cu produsul Splunk DevOps. Splunk utilizeaza informatii predictive si actionabile cu informatii artificiale si date despre masini.

Analiza de afaceri va poate ajuta sa intelegeti mai bine:

 • De ce pierdeti clienti,
 • Cati bani ati putea castiga in anumite situatii
 • Aflati daca persoanele care utilizeaza programele dvs. accepta sau nu noi caracteristici si implementari pe care le introduceti.
 1. Raygun

Raygun este un sistem de monitorizare utilizat pentru a surprinde erorile si intreruperile.

Raygun a lansat recent o platforma de monitorizare a performantei aplicatiei, utilizata pentru diagnosticarea problemelor de performanta. Raygun este usor de utilizat si isi desfasoara o mare parte din activitatea sa cu o configurare redusa. Rapoartele de eroare sunt generate automat cu prioritizare, permitand utilizatorilor sa stie ce probleme trebuie abordate mai intai.

Prin conectarea erorilor la anumite puncte, Raygun poate economisi ore de lucru manual de remediere a erorilor.

 • Conecteaza automat erorile la anumite linii de cod sursa.
 • Consolideaza atat raportarea dezvoltarii, cat si operatiunile pentru toate echipele relevante.
 • Raygun APM poate fi aplicat la alte instrumente DevOps precum Jenkins pentru a urmari dezvoltarea la toate nivelurile.
 1. Plutora

Plutora a fost supranumita una dintre cele mai complete platforme VSM disponibile. Un instrument VSM (Value Stream Management) care este conceput pentru a va oferi tot ce aveti nevoie pentru a dimensiona DevOps in intreaga organizatie. Plutora va permite sa configurati o harta pentru a vizualiza toate fluxurile de valori, permitandu-va sa luati date din toate sistemele dvs. critice.

 • Plutora include managementul implementarii, gestionarea versiunilor, planificarea si managementul ideilor
 • Va puteti gestiona „Kaizen” pe parcursul intregului proces, la fiecare etapa de livrare
 • Imbunatatiti cu mult viteza si calitatea aplicatiilor dvs complexe.
 • Contine functii de guvernare si conformitate care asigura respectarea politicilor pentru fiecare proces
 1. Loom Systems

Loom Systems face apel la inteligenta artificiala si la invatarea automata pentru a ajuta la prevenirea problemelor din organizatii. Face acest lucru prin prezicerea problemelor care pot aparea, astfel incat dezvoltatorii pot lua masuri pentru a le impiedica sa se intample.

Nucleul sistemelor Loom este „Sophie” – care este, in esenta, asistentul dvs virtual IT. Ea va ofera idei bazate pe orice problema imediat ce a fost detectata. De asemenea, va poate gestiona feedback-ul invatand din ceea ce a mers prost si imbunatatind automat lucrurile.

Sophie este in prezent singurul sistem din industrie care poate prezice cu exactitate problemele IT inainte de a crea un impact negativ asupra clientilor, oferind solutii in termeni usor de inteles.

 • Se sugereaza ca aproximativ 42% din incidentele P1 sunt prevazute prin utilizarea sistemelor Loom
 • Loom-ul poate spori productivitatea afacerii prin adaugarea automatizarii
 • Oferiti-va mai mult timp pentru a va concentra asupra altor sarcini esentiale DevOps
 1. Vagrant

Acest instrument DevOps este construit in jurul conceptului de automatizare. Poate fi utilizat impreuna cu alte instrumente de gestionare din aceasta lista si va permite sa creati medii de masini virtuale, toate in acelasi flux de lucru.

Facand acest lucru, ofera intregii echipe DevOps un mediu mai bun pentru a continua dezvoltarea. Exista un timp de configurare mai scurt pentru mediul de dezvoltare, care imbunatateste si productivitatea.

Multe companii au inceput sa foloseasca Vagrant pentru a ajuta tranzitia in cultura DevOps.

 • Vagrant este compatibil cu diferite sisteme de operare, inclusiv Windows, Mac si Linux
 • Poate fi folosit si integrat cu Puppet, Ansible, Chef si multe altele
 1. Prometheus

Prometheus este un sistem de monitorizare a serviciilor care va ajuta sa va alimentati valorile si avertizarea. Face acest lucru folosind un model de date extrem de dimensional, impreuna cu interogari puternice.

Unul dintre lucrurile grozave despre Prometheus este ca puteti vizualiza datele intr-o varietate de moduri. Ca atare, acest lucru face analiza datelor mult mai usoara pentru toti cei implicati.

In plus, puteti exporta date de la solutii terte in Prometheus, ceea ce inseamna ca functioneaza cu diferite instrumente DevOps, cum ar fi Docker.

 • Biblioteci personalizate care va sunt usor de implementat
 • Un limbaj de interogare foarte flexibil
 1. Chef

Chef inseamna sa va imbunatatiti procesele DevOps si sa va faceti viata mult mai usoara. Atentia principala este cresterea vitezei si a coerentei sarcinilor, permitandu-va de asemenea sa le scalati cu o usurinta relativa.

Un lucru interesant despre Chef este ca e un sistem bazat pe cloud, ceea ce inseamna ca il puteti accesa de pe orice dispozitiv, oricand doriti. Unul dintre dezavantajele sistemelor cloud este ca acestea ar putea fi indisponibile din cauza problemelor legate de server. Cu toate acestea, Chef mentine un nivel ridicat de disponibilitate.

Cu acest instrument, va puteti face sarcinile complicate mult mai usor apeland la automatizare pentru a indeplini diferite sarcini si pentru a va economisi timpul.

 • Va ajuta sa va controlati infrastructura
 • Este folosit de companii mari precum Facebook si Etsy

Instrumente de colaborare si planificare

 1. Git

Echipele la distanta au devenit standard in dezvoltarea de software.

Pentru multe companii de software, Git este solutia ideala pentru gestionarea echipelor de la distanta.

Git este utilizat pentru urmarirea progresului unei echipe intr-un anumit proiect, salvand mai multe versiuni ale codului sursa pe parcurs. Organizatiile pot dezvolta versiuni de ramificare a codului pentru a experimenta fara a compromite intregul proiect.

 • Git necesita un depozit gazduit. Alegerea evidenta este Github, desi concurentul Bitbucket are multe de oferit. Bitbucket ofera gratuit rezervari private nelimitate pentru pana la cinci membri ai unei echipe.
 • Slack poate fi integrat fie cu GitHub, fie cu Bitbucket.
 • Ramurile separate ale codului sursa pot fi contopite prin Git.

Instrumente de gestionare a codurilor sursa precum Git sunt necesare pentru domeniul modern de dezvoltare a software-ului. In aceasta nisa, Git se afla ca lider.

 1. Clarizen

Clarizen este un produs de software DevOps bazat pe cloud care se asigura ca toata lumea ramane implicata si activa in ceea ce se intampla cu proiectul dvs.

Prin comunicarea aliniata, puteti dezvolta noi strategii si partaja resurse. Procesele automate pot fi setate cu alerte.

Managerii pot vedea in timp real cu vizualizarea in 360 de grade pentru cele mai precise decizii bazate pe date personalizate.

 1. Slack

Slack ii permite echipei dvs sa comunice si sa colaboreze pe o singura platforma.

Informatii valoroase pot fi partajate rapid si usor cu toti cei implicati intr-un proiect specific pe panourile de mesaje.

Canalele pot fi configurate in functie de subiect, echipa, proiect sau orice altceva ce considerati a fi potrivit. Cand este nevoie de informatii din conversatie, exista o optiune de cautare care permite accesul usor. Slack este compatibil cu multe servicii si aplicatii pe care le utilizati deja.

 1. Basecamp

Basecamp este o modalitate pentru ca toata lumea sa ramana conectata si sa raspunda intr-un mod eficient si organizat. Proiectele individuale pot fi personalizate pentru a se potrivi cerintelor specifice.

In fiecare dimineata, aveti optiunea de a obtine un rezumat al activitatilor din ziua precedenta trimise direct la adresa dvs. de e-mail. Multe functii sunt disponibile pentru a simplifica procesul de lucru in cadrul unei echipe:

 • Tablouri de mesaje, stocare de fisiere de documente, liste de activitati, programe, intrebari de check-in si chat in timp real.
 • Acces la mesajele directe ale clientilor
 1. Asana

Planificati-va proiectele echipei, atribuiti sarcini, stabiliti scadentele si ramaneti mai organizat cu Asana. Vizualizati fiecare etapa a proiectului asa cum se intampla pentru a va asigura ca lucrurile progreseaza.

Fiecare are o reprezentare vizuala a planului si vede ce pasi trebuie facuti pentru a ajunge la final. Cand ceva nu avanseaza in modul in care ati intentionat, schimbarile pot fi partajate.

 1. NPM

NPM interactioneaza cu un registru de la distanta pentru a construi aplicatii JavaScript. Se concentreaza pe securitate si colaborare. NPM ofera caracteristici de calitate a intreprinderii, facilitand in acelasi timp conformitatea.

Organizatiile profita din strategiile simplificate ale NPM. Functiile cu configurare zero ajuta la imbunatatirea obiectivelor echipei, usurand colaborarea.

NPM ajuta eforturile organizationale reducand simultan riscurile. Consolideaza resursele sub o singura conectare pentru a gestiona accesul si permisiunile utilizatorilor. Acest lucru ajuta la sustinerea operatiunilor care depind de fluxurile structurate.

 • NPM este open source.
 • Interactioneaza cu cel mai mare registru software din lume.
 • NPM are o paritate de 100% cu functiile de registru public, care sunt la cerere mare astazi.

Designul integrat de securitate zero-friction permite o mai mare colaborare si flexibilitate pentru aplicatiile cerute.

 1. GitKraken

GitKraken incorporeaza experiente pentru dezvoltatori pentru a crea un client Git cu mai multe platforme. Este eficientizat pentru dezvoltatorii activi. GitKraken ofera eficienta, fiabilitate si excelenta.

Pe langa functionalitatea avansata a cross-platforms, se pare ca GitKraken este o placere in utilizare. Este conceput cu o curba de invatare rapida.

Acest client intuitiv GUI este consecvent si de incredere. Este un sistem de control al versiunilor care depaseste dezvoltarea software-ului de baza. Puterea este comasata cu usurinta in utilizare prin functii precum informatii care pot fi vizualizate rapid prin hovering.

 • GitKraken este disponibil pe Windows, Mac OS, Ubuntu si Debian.
 • Construit pe Electron, un cadru open-source.
 • Versiunea gratuita este disponibila.
 • Printre capabilitatile sale se numara impingerea, ramificarea, fuziunea si reluarea.
 • GitKraken este dezvoltat independent.
 1. Visual Studio

Visual Studio este un produs Microsoft. Este un mediu de dezvoltare integrat (IDE). Visual Studio are aplicatii atat pentru programe web, cat si pentru computer.

Spectrul larg de utilizari web include site-uri web si aplicatii asociate, servicii, precum si, tehnologie mobila. Este considerata o solutie optima, chiar cea mai buna.

Partajarea live a Visual Studio ofera avantaje dincolo de platformele Microsoft. Este disponibil pentru dezvoltatori si servicii pe orice platforma si in orice limbaj. Se pot folosi atat codul nativ, cat si cel gestionat.

 • Disponibilitatea Windows include API, Formulare, Magazin, Silverlight si Presentation Foundation.
 • 36 de programe lingvistice sunt acceptate.
 • Editare avansata de coduri si depanare pentru orice sistem de operare.
 • Centrul sau de aplicatii ofera o livrare continua, integrare si invatare.

Planificare

 1. GitLab

GitLab este o solutie de management intern pentru depozitele git. Ofera avantaje pentru ciclul de viata al DevOps printr-un motor bazat pe web.

Ciclul de viata complet al software-ului se afla sub o singura aplicatie. Incepand cu planificarea proiectului si gestionarea codului sursa, GitLab se extinde la conducta CI / CD, monitorizare si securitate. Rezultatul este un ciclu de viata al software-ului care este de doua ori mai rapid.

Caracteristicile stabilite de GitLab includ planificarea, crearea, managementul, verificarea, ambalarea, eliberarea, configurarea, monitorizarea, securitatea si apararea. Functia sa de aparare este introdusa din 2019. Toate celelalte functii au actualizari si / sau functii extinse in lucrarile pentru 2019.

Disponibil prin licenta open-source GitLab.

GitLab ofera gestionarea depozitelor Git, urmarirea problemelor, fluxurilor de activitati, recenzii de coduri si wikis-uri.

 1. Trello

Trello este un instrument de colaborare cu DevOps care ajuta la imbunatatirea organizarii proiectelor. Folosind acest instrument, va ajuta sa faceti mai multe lucrari prin prioritizarea proiectelor si imbunatatirea lucrului in echipa.

Puteti configura diferite echipe si puteti crea sarcini pentru toata lumea. Astfel, toti membrii echipei se afla pe aceeasi pagina si stiu ce trebuie sa faca – si ce este esential pentru ei.

Trello le permite tuturor sa interactioneze si sa comunice intre ei pe o platforma simpla si intuitiva.

 • Foarte flexibil, ceea ce inseamna ca puteti folosi Trello, oricat considerati de cuviinta
 • Integreaza o gama de aplicatii terte pe care echipa dvs. le foloseste deja
 • Mentine sincronizarea echipei pe toate dispozitivele

Feedback continuu

 1. Mouseflow

Acesta este un instrument DevOps care se construieste in jurul ideii de feedback continuu din partea clientului. Nu va furniza sondaje sau cuvinte de feedback directe, dar va permite sa vedeti cum reactioneaza clientii.

Mouseflow foloseste heatmaps, astfel incat sa vedeti unde se indreapta toti vizitatorii pe site-ul dvs. si ce fac. Este o modalitate geniala de a afla unde se afla aspectele pozitive si negative ale site-ului dvs.

Cu acest instrument, puteti debloca date analitice care va ajuta sa intelegeti de ce oamenii parasesc site-ul / aplicatia dvs., permitandu-va sa faceti modificari pentru a aborda acest lucru.

 • Foarte usor de utilizat si functioneaza pe toate browserele web
 • Contine o caracteristica Form Analytics pentru a vedea de ce vizitatorii parasesc formularele online
 • Urmareste o varietate de canale diferite
 1. SurveyMonkey

Nu exista o modalitate mai buna de a intelege ce gandesc clientii dvs. decat sa ii intrebati.

SurveyMonkey va permite sa faceti asta impreuna cu furnizarea altor cateva operatiuni, inclusiv cercetarea, obtinerea de idei noi si analiza performantei afacerii dvs.

Feedback-ul continuu este folosit pentru a descoperi ceea ce asteapta clientii de la dvs. Nu numai ca va puteti analiza clientii, dar il puteti folosi si pentru a afla ce gandesc angajatii dvs. despre cum functioneaza lucrurile in cadrul companiei.

 1. Jira Service Desk

Urmarirea, obtinerea, administrarea si solutionarea solicitarilor clientilor sunt posibile prin intermediul serviciului Jira Service Desk.

Este locul in care clientii pot merge sa ceara ajutor sau sa completeze diverse formulare, astfel incat sa puteti ajunge la baza problemelor si sa imbunatatiti experienta generala a proiectului, astfel incat oamenii sa obtina ceea ce isi doresc.

Cererile de servicii sunt organizate automat si prioritizate prin importanta cu ajutorul instrumentului Jira Service Desk.

Angajatii dvs. pot lucra rapid prin cereri pentru a rezolva problemele mai eficient. Cand exista trimiteri critice, o alerta va fi asigurata pentru a nu pierde nimic.

De asemenea, puteti crea o baza de resurse de cunostinte pe care clientii dvs. o pot utiliza pentru a raspunde propriilor intrebari.

 1. ​​ SurveyGizmo

Acesta este un alt instrument de feedback care functioneaza similar cu SurveyMonkey. Puteti invita oamenii sa raspunda la sondajelor dvs. si sa obtineti o multime de informatii constante de la clienti.

Exista multe moduri diferite in care puteti construi un sondaj si sa selectati intrebarile pe care doriti sa le includeti. Cu acest instrument, sunteti abilitati sa luati decizii mai inteligente pe baza cercetarilor pe care le generati. Exista functii excelente de segmentare si filtrare care va ajuta sa aflati ce este bine sau rau cu privire la produsul dvs.

In plus, sondajele arata mai atragatoare pentru clientii potentiali. Acest lucru ar putea asigura ca mai multe persoane sunt dispuse sa le completeze.

 • Ofera o configuratie rapida si usoara a sondajului
 • Poate corela feedback-ul cu experientele pozitive si negative pentru o privire de ansamblu simpla

Urmarirea problemelor

 1. Mantis Bug Tracker

Mantis Bug Tracker ofera capacitatea de a lucra cu clientii si membrii echipei intr-o maniera eficienta, simpla si profesionala.

Este o optiune practica pentru rezolvarea rapida a problemelor, mentinand in acelasi timp un echilibru de putere si simplitate. Aveti optiunea de a personaliza categoriile problemelor impreuna cu fluxurile de lucru si notificari. Primiti e-mailuri atunci cand exista probleme care trebuie rezolvate imediat.

Pastrati controlul asupra afacerii, permitand in acelasi timp utilizatorilor sa acceseze ceea ce doriti sa acceseze.

 1. WhiteSource Bolt

Securitatea este o preocupare critica in DevOps.

Cu WhiteSource Bolt, aveti un instrument de securitate open source care va ajuta sa va ocupati de orice problema de securitate si sa o remediati imediat.

Este un instrument gratuit si il poti folosi si in Azure sau GitHub. Principalul obiectiv al instrumentului este sa va ofere alerte in timp real care sa arate toate vulnerabilitatile dvs. de securitate. Va ofera apoi cateva corectii sugerate la care puteti actiona pentru a va asigura securitatea si pentru a inlatura slabiciunea.

 • Suporta mai mult de 200 de limbaje de programare diferite
 • Ofera pana la 5 scanari pe zi
 • Poate scana orice numar de depozite publice si private
 1. Snort

Snort este un alt instrument de securitate pentru DevOps care functioneaza pentru a proteja un sistem impotriva intrusilor si atacurilor.

Acesta este considerat unul dintre cele mai puternice instrumente open-source disponibile si puteti analiza traficul in timp real. Procedand astfel, detectarea intrusilor este mult mai eficienta si mai rapida. De asemenea, Snort poate semnala orice atac agresiv impotriva sistemului dumneavoastra.

In prezent, exista peste 600.000 de utilizatori inregistrati pe platforma Snort, ceea ce il face cel mai amplu sistem de prevenire a intruziunilor.

 • Jurnalul si analiza pachetelor ofera detectarea atacului pe baza de semnatura
 • Efectueaza analiza protocolului si cautarea continutului
 • Are capacitatea de a detecta si semnaliza o varietate de atacuri diferite
 1. OverOps

Pauzele de cod fac parte din viata DevOps. OverOps este un instrument care este util pentru identificarea pauzelor codului dvs. in timpul procesului de productie.

Nu numai atat, dar ajunge la cauza principala a unei probleme si va informeaza de ce a fost o intrerupere de cod si exact cand s-a intamplat. Veti vedea o imagine completa a codului cand a fost detectata anormalitatea, astfel incat sa puteti reproduce si repara codul.

 • Se integreaza cu Jenkins
 • Te impiedica sa creezi codare de proasta calitate
 • Utilizeaza inteligenta artificiala pentru a detecta orice probleme noi in timp real
 1. Code Climate

Code Climate este unul dintre instrumentele de top ale urmaririi problemelor pentru profesionistii DevOps. Cu acest software, veti obtine o analiza detaliata a cat de sanatos este codul dvs. Puteti vedea totul de la inceput pana la sfarsit, ceea ce va permite sa identificati orice problema.

Profesionistii DevOps pot vedea cu usurinta orice problema dintr-o linie de cod si o pot repara cat mai curand posibil. Prin urmare, puteti incepe sa produceti un cod mai bun, cu mai putine erori – ceea ce va imbunatati experienta generala a clientilor la lansare.

 • Foarte usor de integrat in orice flux de lucru
 • Putem crea un cod care sa fie usor de inteles pentru toata lumea
 1. ZenDesk

Zendesk lucreaza pentru companii de toate dimensiunile, imbunatatind serviciile si asistenta pentru clienti.

Alegeti dintre sute de aplicatii sau utilizati functiile asa cum sunt. Echipa dvs. de dezvoltare poate chiar sa construiasca un instrument complet personalizat, folosind API-urile libere oferite pe piata aplicatiilor.

Zendesk ofera acces la date de referinta in intreaga industrie. Acestea sunt date valoroase pentru a imbunatati interactiunile cu clientii.

In incheiere

Cand integrati DevOps in dezvoltarea de software, faceti procesul de eficientizare. Oricine doreste sa creeze si sa ofere un program software mai rapid si mai eficient decat metodele mai traditionale.

Decideti care din aplicatiile de mai sus sunt cele mai utile pentru nevoile dvs. si incepeti sa va dezvoltati mai eficient astazi!

Dezvoltare Securitate Strategie IT

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *