Ce este o camera Meet-Me? De ce este critica intr-un centru de date

Camerele Meet-me sunt parte integranta a unui centru de date modern. Acestea ofera o conexiune fiabila de latenta redusa, cu costuri reduse ale retelei esentiale pentru organizatii.

Ce este o camera Meet-me?

O camera de intalniri (MMR) este un loc sigur in care clientii se pot conecta la unul sau mai multi transportatori. Aceasta zona permite companiilor de cablu, ISP-urilor si altor furnizori sa se conecteze cu locatarii in centrul de date. Un MMR contine dulapuri si rack-uri cu hardware-ul operatorului, care permite transferul rapid si fiabil de date. MMR-urile conecteaza fizic sute de companii si ISP-uri situate in aceeasi unitate. Acest proces de peering este ceea ce face posibila schimbul de internet.

Sala de intalniri elimina traficul dus-intors pentru a tine si a pastra datele de interior in siguranta. Pachetele nu trebuie sa calatoreasca in reteaua principala a ISP si inapoi. Prin eliminarea buclelor locale, schimbul de date este mai sigur, dar si costurile mai mici.

Schimbul de date si modul in care functioneaza

Trimiterea datelor catre Internet necesita o conexiune la un furnizor de servicii Internet (ISP).

Atunci cand doua organizatii se distanteaza din punct de vedere geografic, schimbul de date are loc printr-un ISP global. Prin urmare, daca un sistem doreste sa comunice cu celalalt, trebuie mai intai sa faca schimb de informatii cu ISP-ul. Apoi ISP traseaza pachetele catre sistemul tinta. Acest proces este necesar atunci cand doua sisteme sunt situate in diferite tari sau continente. In aceste cazuri, un ISP global este esential pentru fluxul neintrerupt al traficului intre parti.

Cu toate acestea, atunci cand doua organizatii sunt geografic apropiate, se pot conecta fizic. O sala de intalniri intr-un centru de date permite celor doua sisteme sa faca schimb de informatii direct.

Beneficiile unei camere de intalniri

Toate centrele de date privind colocarea gazduiesc un MMR. Cele mai multe centre de date sunt transportatoare neutre. Fiind un transportator neutru inseamna ca exista o gama larga de furnizori de retea pentru chiriasi din care sa aleaga.

Atunci cand exista mai multi transportatori, sansele sunt mai mari ca clientii sa aleaga acel centru de date. Motivul principal este ca, prin alegerea mai multor furnizori, clientii pot imbunatati flexibilitatea, redundanta si pot optimiza conexiunea.

Beneficiile camerelor de intalniri includ:

Latenta redusa: Latimea de banda este mare, iar conexiunea directa scade numarul hops-urilor de retea la un nivel minim. Prin eliminarea hops-urilor de retea, latenta este redusa substantial.

Costuri reduse: Prin conectarea directa printr-o camera de intalniri, transportatorii ocolesc taxele pentru bucla locala. Cu multi transportatori intr-un singur loc, clientii pot gasi rate mai competitive.

Expansiune rapida: MMR-urile reprezinta o metoda excelenta pentru a oferi mai multe posibilitati de conectare la fibra optica pentru chiriasi. Centrele de date neutre pot aduce mai multi transportatori si isi pot extinde oferta lor.

Securitate si acces restrictionat

Camerele de intalnire sunt zone monitorizate si securizate intr-un centru de date, in mod obisnuit, incastrate in pereti cu rezistenta la incendiu. Aceste zone au acces restrictionat, iar vizitele neascultate sunt imposibile. Multi-factorul de autentificare impiedica personalul neautorizat sa intre in spatiul MMR.

Camerele inregistreaza fiecare activitate din camera. Cu un sistem de supraveghere 24/7 si scanari biometrice, incalcarile de securitate sunt extrem de rare.

Design pentru camerele Meet-me

Designul si marimea camerelor de intalniri pot varia semnificativ in diferite colocatii si centre de date. In general, MMR-urile ar trebui sa ofere suficient spatiu de expansiune pentru noii transportatori. Clientii potentiali evita sa inchirieze spatiu intr-un centru de date care nu poate gazdui ISP-uri noi.

Unul dintre lucrurile pe care MMR-urile ar trebui sa le ofere este cabinetele de 45U pentru furnizorii de retele. MMR-urile nu au intotdeauna optiuni de alimentare cu curent continuu si curent alternativ.

Racirea este o parte esentiala a fiecarui MMR. Centrele de date si furnizorii de colocare iau in considerare tipul de echipament care se va instala in camera de intalniri. Unitatile de racire de inalta performanta asigura ca temperatura MMR ramane intotdeauna in limite acceptabile.

Volte

O volta meet-me este o cutie de beton pentru intrarea in fibra optica a operatorilor. Realizarea unei redundante maxime necesita mai mult de o volta in centre de date mari.

Voltele meet-me sunt scoase sub suprafata situata la perimetrul unui centru de date. Cu cat sunt mai aproape voltele de cablurile de retea a furnizorilor, cu atat costurile sunt mai mici pentru conectarea la infrastructura instalatiei. Punctele de intrare multiple si voltele de intalnire bine pozitionate atrag mai multi furnizori. La randul lor, preturile sunt, de asemenea, mai mici pentru potentialii clienti ai centrului de date.

Design-ul in sine permite zeci de furnizori sa aduca o conexiune de latime de banda ridicata fara a impartasi canalele. De la voltele de intalnire, cablurile intra in sala de conectare prin santuri intarite.

Sala de conexiune

O camera de interconectare (CCR) este o locatie foarte sigura intr-un centru de date in care transportatorii se conecteaza la clienti. In aceste cazuri, fibra poate trece de la CCR la echipamentul purtatorului in camera de intalniri sau in alte locuri din centrul de date. Scopul principal este de a stabili legaturi intre locatari si diferiti furnizori de servicii.

Accesul la camerele de interconectare este extrem de limitat. Cu hardware-ul purtatorilor localizat in salile de intalniri, CCR-urile sunt un punct de intrare fiabil.

Camera cea mai critica intr-un centru de date

Camerele Meet-me reprezinta un punct critic pentru schimbul neintrerupt al internetului si asigura transmiterea fara probleme a datelor intre tenants si carriers prin stabilirea unei legaturi directe cu partenerii si furnizorii de servicii.

Centre de date

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *