Ce este gazduirea gestionata? Beneficii de top pentru fiecare afacere

Costul pentru cumpararea si intretinerea hardware-ului pentru stocarea in siguranta a datelor corporative poate fi ridicat. Aflati ce este gazduirea gestionata si cum poate functiona pentru afacerea dvs.

Mentinerea serverelor este nu numai costisitoare, ci si exhaustiva in timp si spatiu. Solutiile de gazduire web exista pentru a reduce costurile pe masura ce afacerea dvs. creste. Deoarece infrastructura de baza in suportul IT se extinde, va trebui sa planificati si sa gasiti o solutie care sa raspunda cerintelor in crestere.

Cum? Cititi mai departe si descoperiti modul in care organizatia dvs. poate beneficia de colaborarea cu un furnizor de servicii gestionate.

Ce este gazduirea gestionata?

Managed hosting este un model de serviciu in care clientii inchiriaza hardware gestionat de la un MSP sau “furnizor de servicii gestionate”. Acest serviciu este denumit hosting dedicat gestionat sau gazduire cu un singur chirias. MSP inchiriaza servere, spatiu de stocare si un mediu dedicat retelei unui singur client. O optiune pentru cei care doresc sa migreze infrastructura la cloud.

Nu exista medii partajate, cum ar fi crearea de retele sau stocarea locala. Clientii care opteaza pentru gazduirea serverului gestionat primesc servicii de monitorizare dedicate si management operational, ceea ce inseamna ca MSP se ocupa de toate administrarea, gestionarea si suportul infrastructurii.

Totul se afla intr-un centru de date care este detinut si administrat de furnizor, in loc sa fie localizat la client. Aceasta caracteristica este deosebit de importanta pentru o companie care trebuie sa garanteze securitatea informatiilor clientilor sai.

Principalul avantaj al utilizarii serviciilor gestionate este ca permite companiilor libertatea de a nu-si face griji in ceea ce priveste intretinerea serverului. Pe masura ce tehnologia continua sa se dezvolte, companiile afirma ca prin externalizarea infrastructurii zilnice si a furnizorilor de hardware, acestea fac economii importante, deoarece nu trebuie sa o gestioneze in mod intern.

MSP garanteaza suportul clientului pentru infrastructura de baza si il mentine. In plus, ofera o interfata web convenabila, care permite clientului sa acceseze informatiile si datele sale, fara teama de a pierde datele sau a pune in pericol securitatea.

De ce sa lucrati cu un furnizor de gazduire gestionata

Orice afacere care doreste sa asigure si sa pastreze datele in siguranta, poate beneficia de gazduirea gestionata. Serviciile gestionate reprezinta o solutie buna pentru reducerea costurilor si cresterea eficientei companiilor care au nevoie de:

Intreruperile de retea si defectiunile serverului produc costuri pentru companii in termeni de productivitate in timp real. Ori de cate ori apar probleme hardware sau de performanta, este posibil sa fiti in pericol de nefunctionare. Pe masura ce perdeti timpul, in mod inevitabil perdeti bani. Mai ales daca afacerea dvs. este online.

Un sondaj realizat de CA Technologies a aratat cat un timp mare de nefunctionare are un impact important asupra veniturilor anuale. Una dintre constatarile cheie a aratat ca in fiecare an, companiile nord-americane pierd in mod colectiv 26,5 miliarde de dolari din cauza pierderilor IT si a recuperarii.

Cercetatorii au explicat ca majoritatea daunelor financiare ar fi putut fi evitate prin strategii mai bune de recuperare si protectie a datelor.

Care sunt beneficiile unui gazduiri gestionate?

Backup si Recuperarea in caz de dezastru

Beneficiul numarul unu pentru angajarea unui MSP este obtinerea unui serviciu neintrerupt. Acesta functioneaza in timp ce va odihniti. Orice probleme care pot aparea sunt tratate pe backend, departe de dvs. si de baza dvs. de clienti si rareori devin probleme cu care se confrunta clientii.

Serverele redundante, protectia retelei, solutiile automate de backup si alte configuratii de servere, toate lucreaza impreuna pentru a elimina stresul din functionarea afacerii dvs.

Abilitatea de a scala

Gazduirea gestionata, de asemenea, va ajuta sa scalati si sa va faceti planurile mai eficient. Cheltuiti mai putini bani pentru mai multa expertiza. In loc sa angajati o echipa de tehnicieni, veti “inchiria” experti experimentati si calificati din centrul de date, care sunt repartizati in functie de cerintele dvs.

In plus, aveti avantajul de a prevedea costuri anuale pentru intretinerea hardware, in functie de configuratia aleasa.

Cresterea securitatii

Gestionarea serviciilor de gazduire web va protejeaza impotriva atacurilor cibernetice prin backupul starilor de serviciu, criptarea informatiilor dvs. si plasarea in carantina a fluxului de date. Hackerii de astazi folosesc automatizarea, AI, filetarea computerului si multe alte tehnologii.

Pentru a contracara acest lucru, ar trebui sa cheltuiti zeci de mii de lei. Serviciul de gazduire gestionat va permite sa platiti o fractiune din aceasta pentru o protectie exponentiala mai mare.

Redundanta si cresterea securitatii in timp ce deplasati nivelul serviciilor. La nivelurile cele mai inalte, securitatea pe un furnizor de hosting gestionat este practic impenetrabil.

Costuri de operare mai mici

Unul dintre cele mai mari beneficii la alegerea gazduirii gestionate este pur si simplu ca veti putea reduce in mod semnificativ costurile de intretinere a hardware-ului intern. Nu numai ca veti putea utiliza infrastructura MSP, ci si accesul la expertiza inginerilor sai.

Acestea ofera cerinte de configurare, stocare si retea. Ele asigura intretinerea unor unelte complexe, sistemul de operare si aplicatiile care ruleaza in partea superioara a infrastructurii.

Acestea ofera suport tehnic, patch-uri, inlocuirea hardware-ului, securitate, recuperare in caz de dezastru, firewall-uri, toate contra unei taxe care submineaza in mare masura costurile de a face acest lucru pe cont propriu. MSP prevede totul, permitandu-va sa alocati bugetul altor sectoare ale afacerii dvs.

Gazduire vs Servicii gestionate

Diferenta dintre resursele hardware, software-ul si serviciile de gazduire, inchiriate sau licentiate, este cuantificabila.

Fiecare afacere trebuie sa-si faca propria evaluare a ceea ce va functiona cel mai bine. Administratorii de servicii isi incurajeaza clientii sa cantareasca atat beneficiile, cat si partile negative.

De asemenea, acestea vor contribui la crearea unor planuri personalizate care sa corespunda nevoilor specifice ale afacerii. Acest plan ar reflecta riscurile, cerintele si planurile financiare pe care o intreprindere trebuie sa le ia in considerare inainte de a migra spre cloud.

De obicei, exista trei (3) pachete conventionale de gazduire gestionata din care puteti alege:

  • Pachetul de baza
  • Pachetul avansat
  • Pachetul personalizat

Pachetul de baza ofera capabilitati de gestionare a serverului si retelei, asistenta atunci cand este necesar si statistici periodice de performanta.

Pachetul avansat ofera servere gestionate pe deplin, solutii proactive de depanare, monitorizare a disponibilitatii si un raspuns semnificativ mai rapid.

Pachetul personalizat este recomandat pentru cele mai bune solutii pentru afaceri. Acesta include toate caracteristicile avansate cu timp de lucru personalizat suplimentar.

Este esential sa retineti ca fiecare pachet este implementat diferit, adaptat individual clientului.

Viitorul Gazdurii Gestionate

In 2010, dimensiunea pietei pentru cloud computing si hosting a fost de 24,63 miliarde de dolari. In 2018, a fost de 117,96 miliarde de dolari. Pana in 2020, unii experti prevad ca vor eclipsa pana la 340 miliarde de dolari. Piata a crescut exponential in zece ani. Nu pare sa se inrautateasca in curand.

Ceea ce a stimulat o astfel de piata prospera de-a lungul anilor este abilitatea de a scala. Cand investiti in servicii de gazduire gestionata, partajati costurile de instalare, intretinere si securitate cu mii de alte companii din intreaga lume.

Prin urmare, companiile beneficiaza de avantaje mai mari in ceea ce priveste securitatea decat cele care sunt pe cont propriu. Avantajele sunt pur si simplu matematice. Costurile de impartire economisesc capitalul companiei.

Fiecare companie care cauta sa concureze si sa existe online ar trebui sa fie constienta de importanta pastrarii datelor sale securizate si disponibile.

Acum este practic imposibil sa se mentina un server si un centru de management complet securizat intern. Serviciile de gazduire dedicata fac ca acest lucru sa va fie disponibil imediat si la un cost rezonabil. Platiti numai pentru ceea ce aveti nevoie. Si aveti un set de experti care sa fie responsabili pentru erorile de serviciu.

Solutii de gazduire care cresc cu dvs.

Serverele web au mai multe resurse decat oricand. Gazdele web au mai multa putere decat oricand. Ce inseamna asta pentru dvs? De ce gazduirea gestionata cu un serviciu MSP functioneaza? Pentru ca acestea ofera un serviciu mai rapid si mai fiabil! Cu toate acestea, va trebui sa va asociati cu o echipa care stie cum sa acceseze aceasta putere.

Sunteti gata sa incercati gazduirea gestionata?

Profitati acum de ocazie si permiteti-ne sa va ajutam sa determinati daca gestionarea gazduirii sau una dintre celelalte platforme de cloud este potrivita pentru afacerea dvs. Aflati cum putem face cloud-ul functionabil pentru dvs.

Colocare Servere dedicate Strategie IT

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *